Din varukorg är för närvarande tom!
Recept – Chokladfudgetårta!
Häromdagen bestämde jag mig för och baka en kaka/tårta som jag har varit sugen riktigt länge, mamma med. Har tänkt i några dagar att jag skulle göra den, men har inte orkat. Men idag blev den gjord iaf. Och kan säga att den är himmelskt god men jösses så söt och mäktig. ;)

Så jag tänkte dela med mig utav receptet på denna underbart goda sockerbomben. Var beredda med tandborste och tandkräm efter ni har ätit den. Annars kommer tandtrollen snabbt på besök! ;)
Kaka:
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe kallt
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe kallt
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad gärna 70 proc kakaohalt
75 g smör
1 msk kakao
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad gärna 70 proc kakaohalt
75 g smör
1 msk kakao
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. (Utöka tiden med ca 1-2 minuter i taget. För efter 20min kan kakan vara lite för kladdig. Så håll koll!) Låt kakan svalna i formen.
- Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
- Pudra över kakao.
Smaklig sockerbomb! :))
Kommentarer
4 svar till ”Recept – Chokladfudgetårta!”
-
hoppas det smakade bra =)
-
Det gör den säkert. Har inte smakat den än pga magen.. :)
-
Ser hur gott som helst ut!
-
Ser hur gott som helst ut!
Lämna ett svar