Gårdagens middag – Kålpudding!

 
Jag har varit så himla sugen på kålpudding nu i några dagar. Har velat fråga Mamma i flera dagar om hon inte har kunnat göra det en dag, men sen kommit på att vi har haft det några gånger den senaste månaden ;)
 
Men igår prövade jag göra kålpudding själv, till det hade jag potatis och brunsås. Mums!! :) Dom andra här hemma skulle äta fiskpinnar, potatis och sås och jag äter inte fiskpinnar. Jag har en gång i tiden ätit det, men gör inte det sen jag fick ben i mina fiskpinnar. :( Men iaf, jag tänkte bjuda er på det enkla receptet jag körde.
 
Du behöver:
Salt
Svartpeppar
Aromat
Soja
En skvätt vatten
Margarin att steka i
1,kg vitkål
ca 1kg fläskfärs
 
Gör såhär:
Ta bort roten på vitkålen och strimla kålen i ca 1cm bitar. Smält matfett i en kastrull. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta lätt och tillsätt soja och rör om och ställ därefter grytan åt sidan.
 
Blanda köttfärs med en skvätt vatten, salt, svartpeppar och aromat. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i mitten utav ugnen i ca 60 minuter, på 175°C.
 
Servera med nykokt potatis och hemmagjort brunsås (gärna gjord på spadet från kålpuddingen). :)
 
Ett tips: Ju längre du bryner kålen ju mindre pruttmage får du, haha! ;)

Kommentarer

2 svar till ”Gårdagens middag – Kålpudding!”

  1. Profilbild för
    Anonym

    Det lät inte så gott ;o

  2. Profilbild för
    Anonym

    Det är väldigt smaskigt :D

Lämna ett svar till AnonymAvbryt svar