Biffstroganoff ala Tobbe.

 
Lite senare än tänkt så kommer nu ett litet recept på hur jag gör min biffstroganoff. En lättare variant om man inte orkar stå och göra det helt från scratch typ. :)

Du behöver:
500 g strimlat nötkött (innanlår eller biff)
Vatten*
2,5dl milda mat
2,5dl milda mini mat
Lök (**)
Tomatpuré
Salt
Peppar
Aromat
Paprika pulver
Köttbuljongtärning eller Oxfond
Margarin/smör/olja att steka i

Tillbehör:
Kokt ris, pasta eller vad du nu vill ha till :)

Gör såhär:
Om du inte har köpt strimlat nötkött (innanlår eller biff) så strimla köttet, krydda med salt och peppar och stek tills det får färg i en stekpanna. Tillsätt vatten + buljongtärning/oxfonden och låt koka på svagare värme tills du känner att det är mört med en gaffel.

 
Ta upp köttet och lägg i en skål och finhacka löken och fräs i stekpannan tills den är mjuk. Den ska inte få färg utan bara bli mjuk. Tillsätt kötet och fräs en minut. Krydda allt med salt, peppar, aromat och paprikapulver. Tillsätt tomatpuré och rör runt. Fräs i 1-2 minuter för att få bort den skarpa smaken i tomatpurén och tillsätt därefter milda mat och milda mini mat och lite mer oxfond eller en liten bit av en köttbuljongtärning, rör runt och låt sjuda några minuter, klart!
 
Servera biffstroganoffen med valfritt tillbehör och en härligt sallad och njut! :)

* Vattnet kokar man köttet mört i och använder det alltså inte till såsen.

** Jag kör rödlök när jag gör biffstroganoff och vanlig gul lök när jag gör korvstroganoff.

4 reaktioner till “Biffstroganoff ala Tobbe.”

Lämna ett svar till AnonymAvbryt svar